Το autosock.gr χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Συχνές Ερωτήσεις Autosock

Posted by basipana 13/12/2017 0 Comment(s)

Συχνές Ερωτήσεις


 

Πως λειτουργούν οι ΑUTOSOCK ;

 

Είναι πολύ γνωστό ότι το χιόνι και ο πάγος κολλάει στα υφάσματα. Οι ΑUTOSOCK είναι κατασκευασμένες από 100% ύφασμα υψηλής τεχνολογίας. Αυτό το ύφασμα το οποίο γίνεται όλο και πιο μαλλιαρό με την χρήση είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να μεγιστοποιεί την τριβή κατά την χρήση. Η ειδική επεξεργασία του έχει την δυνατότητα να μεταλλάσει το φιλμ νερού το οποίο δημιουργείται μεταξύ του παγωμένου ή χιονισμένου δρόμου και του ελαστικού (λόγω της θερμότητας που δημιουργείται από τον ήλιο ή από το σπινιάρισμα του αυτοκινήτου) και έτσι μεγιστοποιεί την τριβή επάνω στο δρόμο.

 

 

Από που μπορώ να τις αγοράσω ;

Δείτε το δίκτυο πωλητών στην Ελλάδα

 

Πόσο καλά δουλεύουν;

 

Οι AutoSock είναι πιο αποτελεσματικές από τα χειμερινά λάστιχα και πιο αποτελεσματικές από τις αλυσίδες χιονιού σε συγκεκριμένες συνθήκες. Έχουν δοκιμαστεί και έχουν λάβει επίσημη έγκριση από αρκετούς κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων (Lexus, Nissan, Mitsubishi Motors και Mazda) καθώς και από τον οργανισμό TÜV SÜD στη Γερμανία. Οι AutoSock μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε καλοκαιρινά όσο και χειμερινά λάστιχα (με ή χωρίς στηρίγματα).

 

Σε τι συνθήκες μπορώ να τις χρησιμοποιήσω;

 

Βελτιώνουν την πρόσφυση σε χιονισμένους ή παγωμένους δρόμους. Συνίσταται να τις βγάζετε όταν φτάνετε σε δρόμο όπου δεν υπάρχει χιόνι ή πάγος, π.χ. σε στεγνή άσφαλτο. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών του οργανισμού TÜV, οι AutoSock ξεπέρασαν τις απαιτήσεις απόστασης και αντοχής του κανονισμού (ÖNorm 5117) που ισχύει για τις αλυσίδες χιονιού. Παρόλα αυτά η οδήγηση σε άσφαλτο ή τσιμέντο δε συνίσταται καθώς αυξάνει σημαντικά τη φθορά των ινών από τις οποίες αποτελείται.

 

 

Πώς είναι να οδηγείς με AutoSock;

 

Οι AutoSock δεν δημιουργούν τον έντονο θόρυβο και τα τραντάγματα που ίσως έχετε συνηθήσει με τις αλυσίδες χιονιού. Επειδή δεν υπάρχει κίνδυνος ζημιάς στο αυτοκίνητο παρέχουν τη δυνατότητα οδήγησης με μέγιστη ταυχύτητα 50km/h! Παρόλα αυτά η ταχύτητά σας πρέπει να είναι αντίστοιχη με τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του δρόμου όπου κινείστε.

 

 

Αν το αυτοκίνητο έχει ABS μπορώ να χρησιμοποιήσω AutoSock;

 

Ναι, οι AutoSock μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό σύστημα ασφάλειας του οχήματος όπως: ESP, ASC+T, ASR, ABS. Αντίθετα με τις "παραδοσιακές" αλυσίδες, οι AutoSock βελτιώνουν τα επίπεδα απόδοσης των ηλεκτρονικών συστημάτων προστασίας του οχήματος.

 

Αν το αυτοκίνητό μου έχει κίνηση και στους 4 τροχούς μπορώ να χρησιμοποιήσω AutoSock;

 

Ναι, θα πρέπει να τις τοποθετήσετε στον μπροστινό άξονα.

  

Σε ποιούς τροχούς πρέπει να τοποθετηθούν;

 

Οι AutoSock πρέπει να τοποθετούνται στους τροχούς κίνησης.

 

δείτε περισσότερα για τον τρόπο τοποθέτησης

 

Ποιό μέγεθος AutoSock ταιριάζει στα λάστιχά μου;

 

Διαβάστε εδώ

 

Χρειάζεται γρύλος για την τοποθέτηση AutoSock?

 

Όχι, απλά παρκάρετε το όχημα και τραβήξτε το χειρόφρενο. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής το όχημα δεν πρέπει να βρίσκεται σε κλίση. Η AUTOSOCK πρέπει να τοποθετείται στους τροχούς κίνησης. Ξεκινήστε την εφαρμογή από την κορυφή του τροχού και προς τα κάτω. Μετακινήστε το όχημα σχεδόν 1 μέτρο και τοποθετήστε και το υπόλοιπο μέρος του καλύμματος στον τροχό. H AUTOSOCK αυτόματα θα έρθει στο κέντρο μόλις το αυτοκίνητο ξεκινήσει. Αν έχετε κολλήσει ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, όπως παραπάνω, αλλά κάντε ένα μικρό σπινιάρισμα αντί να μετακινήσετε το όχημα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τις οδηγίες τοποθέτησης

 

Τί γίνεται όταν θέλω να τις βγάλω;

 

Προφανώς θα είναι βρεγμένες και βρώμικες. Βάλτε τις πάλι μέσα στην τσάντα αποθήκευσης χρησιμοποιώντας τα παρεχόμενα γάντια. Όταν φτάσετε σπίτι, στεγνώστε τις, τινάξτε τις να φύγουν οι βρωμιές και θυμηθείτε να τις βάλετε πάλι πίσω στο αυτοκίνητο για την επόμενη φορά που θα τις χρειαστείτε!

 

Μπορώ να τις χρησιμοποιήσω για άλλο όχημα με διαφορετικό μέγεθος τροχών;

 

Ναι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν το μέγεθος των AutoSock που έχετε ταιριάζει με το μέγεθος των τροχών του άλλου οχήματος.

 

Πόσα ζευγάρια περιέχονται σε μια συσκευασία AutoSock;

 

Ένα ζευγάρι, το οποίο προορίζεται για τους τροχούς κίνησης.

 

Αν το αυτοκίνητό μου έχει περιορισμένο κενό μεταξύ τροχού και θόλου μπορώ να χρησιμοποιήσω τις AutoSock? 

 

Ναι, οι AutoSock δουλεύουν ακόμα και σε αυτοκίνητα με χαμηλό κενό μεταξύ τροχού και θόλου και μεταξύ τροχού και ανάρτησης.