Το autosock.gr χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Εταιρεία - Ιστορικό

Posted by basipana 13/12/2017 1 Comment(s)

Εταιρεία - Ιστορικό


 

 

Η AutoSock AS είναι μια νορβηγική επιχείρηση που βασίζεται στην έρευνα, έχει αναπτύξει και τηρεί όλα τα δικαιώματα. Ένα νέο προϊόν που βελτιώνει την ασφάλεια της οδήγησης αυτοκινήτων υπό δυσμενείς χειμερινές συνθήκες.

Η AutoSock AS ιδρύθηκε στην Νορβηγία το 1998, ο Bård Løtveit, εφευρέτης της, έγινε ο κύριος ιδιοκτήτης. Το 1999 δεδομένου ότι το πρόγραμμα χρειάστηκε περισσότερα κεφάλαια, η εταιρία Invento AS που ανήκει στον Fred Olsen έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος. Το 2001 το AutoSock εγκρίθηκε από τον TÜV, έναν οργανισμό ο οποίος θεωρείται ως ένωση παγκόσμιων επιθεωρητών κορυφαίας δοκιμής και πιστοποίησης.

 

Η ιδέα χρήσης υφασμάτων για την αύξηση της τριβής σε χιόνι και πάγο είναι μάλλον παλιά. Η ιστορία μας λέει ότι πρώτη η σύζυγος του Henry Ford πρότεινε κάτι τέτοιο και το αποτέλεσμα ήταν ότι πραγματικά λειτούργησε. Προκειμένου να αναπτυχθεί αυτή η ιδέα δημιουργήθηκε μια ερευνητική ομάδα το 1998 υπό την καθοδήγηση του Bård Løtveit. Η ομάδα αποτελούνταν από τους ανθρώπους με υψηλό επίπεδο ικανοτήτων στους τομείς των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και των εμπορικών σημάτων, της παραγωγής νημάτων, των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και της κατασκευής ενδυμάτων, της τριβής, της πιστοποίησης προϊόντων αυτοκίνητων, του σχεδίου και του μάρκετινγκ.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 5 ετών, το AutoSock έχει εξελιχθεί από ένα απλό πρωτότυπο με λίγη επιστημονική βάση, σε ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας βασισμένο στην έρευνα, με άριστες ιδιότητες έλξης και αντοχής. Η έρευνα και η ανάπτυξη έχουν υποστηριχθεί από εκτενείς δοκιμές και επιστημονικές θεωρίες κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και τριβής.